May Lily la Straja! Distractie la inaltime!

Timp de o saptamana, intre 31 iulie si 6 august 2022, elevii din tabara se vor bucura de cursuri intensive de limba engleza, trasee montane remarcabile (cum ar fi, de pilda, cel catre Vf. Straja, 1868 m.), explorari de pesteri, catarari in parcuri de aventura si multe altele.
— Constantin Craitoiu, director executiv May Lily

O saptamana la munte, la inaltime

Vom organiza iesiri in natura: drumetii pe munte si catarari in Aventura Parc Straja. Vom face traseele montane catre Varful Straja (1.868 m) si vom vizita la picior Cheile Braitei, Schitul Straja, Crucea Eroilor s.a. Elevii vor avea ocazia sa exploreze Muntii Vulcan, ce fac parte din grupa Retezat-Godeanu a Carpatilor Meridionali si vor afla informatii importante despre specificul acestora, in natura, in timp ce-i viziteaza.

Cazarea si masa la Vila Alpin

Cazarea si masa vor fi asigurate de catre Vila Alpin din Statiunea Straja, situata la 1445 m altitudine, in inima Muntilor Vulcan, jud. Hunedoara. La Alpin, profesorii May Lily vor organiza pentru elevii din tabara cursurile intensive de limba engleza si germana, dar si serile distractive, cu jocuri, karaoke si cinema in aer liber (pe terasa din fata)

Elevii vor fi supravegheati in permanenta de catre profesorii May Lily, iar in autocar si in Vila Alpin vor interactiona cu personalul specializat in asigurarea transportului, cazarii si mesei, beneficiind si in aceste ipostaze de suport si control.
Statiunea Straja este situata la 1.445 m altitudine, la 8 km distanta fata de cea mai apropiata comunitate umana: Municipiul Lupeni. Elevii vor fi in siguranta atat in Vila Alpin, cat si in statiunea Straja, unde numarul cabanelor si al turistilor este unul redus, nu exista trafic auto si nici alte riscuri urbane.

Trasee pe munte

Vom realiza trasee pe munte, la peste 1.400 m. altitudine. Elevii, conform contractului si regulamentului taberei, trebuie sa vina echipati corespunzator si beneficiaza, in acelasi timp, de instructraj privind regulile de siguranta pe munte. May Lily are o bogata experienta in organizarea excursiilor si drumetiilor pe munte, fiind partener cu Parcul National Defileul Jiului si Parcul National Retezat.

Scopul taberei este acela de a oferi o cura de sanatate pentru elevi, sa petreaca intreaga zi, daca se poate, in aer liber si sa se bucure de efectele terapeutice ale aerului curat de munte si de toate beneficiile acestuia: pesteri, rezervatii naturale etc.

Pestera Bolii

Pestera Bolii este una din cele mai mari din Transilvania si se afla in partea de nord a Municipiului Petrosani, la 6 km de acesta, pe drumul ce leaga Valea Jiului de Tara Hategului

Speologii locali de la Asociația PETRO-AQUA au reamenajat pestera, montand podete, lumini si chiar un spatiu pentru spectacole (cu scena, locuri pentru public, lumini etc.)
Muntele impresioneaza si inspaimanta, in mod egal. Cel care a fost pe munte, beneficiind de o buna orientare, se intoarce mai curajos si sanatos!
— Lect. univ. dr. Constantin Craitoiu

Muzica live

In fiecare seara, elevii din tabara au ocazia sa cante, avand sesiuni de muzica live la chitara si karaoke.

Serile sunt mai distractive decat au fost vreodata, cu muzica si voie buna, prietenie si completa libertate pe munte, in linistea, farmecul si racoarea noptilor de la Straja.

Cursurile de limba engleza din tabara se desfasoara in interior, cat si in aer liber, fiind predate de profesori ai Centrului de Limbi Straine May Lily. Cursurile sunt interactive, presupun lectii tematice despre natura, cultura si civilizatie, implicand, in metodologia de predare, muzica, dansul, crafturile si multe ale jocuri creative.
— Andrea Craitoiu, Head Teacher May Lily

Cursuri intensive de limba engleza

Limba engleza este predata prin metode creative, invatarea prin joaca si contextualizare fiind cea mai eficienta. Cu cat se simt mai bine elevii, cu atat invata mai mult. Utilizăm metodele creative care s-au dovedit cele mai eficiente in invatarea limbii engleze in contextul unei tabere la munte: cursuri in aer liber, teme legate de natura, cultura si civilizatie europeana, dar si locala.

Cursurile sunt foarte diversificate ca metoda: folosim concursul de cunostinte generale, dar intr-un format distractiv; lectura taberei; jurnalul taberei; provocarea taberei si multe altele.

All Inclusive

May Lily pune totul la dispozitia elevilor din tabara: cazare, masa, transport, coordonare activitati, materiale didactice, fise, caiete, bandane, veste personalizate pentru excursii, videoproiectie, amplificare sunet etc.

Tabara de la Straja este despre un stil de viata sanatos, bazat pe stat in aer liber si curat, drumetii pe munte, catarat, depasirea limitelor si descoperirea unor pasiuni noi!
— Constantin Craitoiu, director executiv May Lily

Aventura Parc

Vara, elevilor mai mici sau mai mari le place sa fie in apa, in piscina, sa inoate, sa se balaceasca, iar orele trec usor si foarte placut pentru ei, acestia racorindu-se si distrandu-se, in acelasi timp.

Distractie la piscina

Vom explora fiecare coltisor al statiunii. Vom vizita Crucea Eroilor si Schitul Straja, unic pentru faptul ca are pictat intreg calendarul unui an, fiecare zi cu sfantul asociat al acesteia.

Crucea Eroilor si Schitul Straja

Tabara este un prilej minunat pentru a descoperi frumusetile naturale, istorice si culturale ale Vestului Transilvaniei, ascunse in judetul Hunedoara. Transportul este asigurat si vom explora principalele obiective turistice din Valea Muresului, Tara Hategului si Valea Jiului: Ulpia Traiana Sarmisegetusa, Castelul Corvinilor, Cetatea Devei, Rezervatia de Zimbri de la Hateg, Manastirea Prislop si multe altele.
— Lect. univ. dr. Constantin Craitoiu

Prima excursie va fi organizata la Targu Jiu, pe traseul Craiova-Straja, unde vom vizita operele marelui sculptor Constantin Brancusi. Excursiile la Castelul Corvinilor, Ulpia Traiana Sarmisegetusa si Cetatea Devei reprezinta o incursiune in istoria Romaniei, ce va ajuta elevii sa inteleaga mai bine evolutia poporului roman, incepand din Antichitate (anterior razboaielor daco-romane), Evul Mediu si continuand cu Perioada Moderna si Contemporana. Rezervatia de Zimbri de la Hateg, Pestera Bolii si Transalpina sunt obiective naturale ce vor oferi elevilor multa bucurie si o experienta cu totul unica. Manastirea Prislop, unde Parintele Arsenie Boca a slujit in perioada 1948-1959, este unul dintre cele mai vizitate lacasuri de cult din Romania.

Castelul Corvinilor - legenda vie a Transilvaniei

Monumentul are un farmec aparte datorat stilurilor de constructie diverse, a prezentei unor inovatii in plan militar si civil, precum si vietii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani. Castelul Corvinilor impresioneaza prin prezenta sa, ce domina orasul Hunedoara. Pentru cei atrasi de evul mediu, castelul reprezinta un monument singular in România si printre cele mai atractive din spatiul european (Sursa: https://castelulcorvinilor.ro/).

Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Ulpia Traiana Sarmizegetusa (nume complet: Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa) a fost capitala provinciei romane Dacia. Situata la o distanta de 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala anterioară a regatului dac, colonia Ulpia Traiana a fost intemeiata dupa cucerirea acestuia de catre îimparatul Traian, intre anii 108-110.

Rezervatia de Zimbri Hateg-Silvut

Rezervatia de Zimbri din padurea Slivut este printre putinele locuri din Europa unde traieste zimbrul (bison bonasus).
A fost înfiintata in toamna anului 1958. Rezervatia se intinde pe o suprafata de 50 de hectare, acoperite cu paduri de carpeni, stejari si brazi. In prezent, mai sunt aproximativ trei mii de exemplare de zimbri in toata lumea.

Cetatea Devei

Cetatea medievala a Devei a fost construita la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetatii, un con vulcanic cu altitudinea de 378 m. Prin pozitia sa strategica deosebita, cetatea a pazit din inaltimea ce domina orasul Deva, secole de-a randul, iesirea si intrarea in Transilvania pe valea Muresului. S-au descoperit aici urme de locuire din neolitic si din epoca bronzului, iar prezenta unor blocuri de piatra cioplita, cu caracteristicile taieturi în forma de coada de randunica, ii face pe arheologi sa intuiasca ramasitele unei fortificatii dacice.

Distractie in Parcul National Retezat

Parcul National Retezat, Centrul de Vizitare Nucsoara, alaturi de Lucia Ursu. Intreg centrul s-a transformat, pentru elevii Taberei May Lily de la Straja, intr-un primitor loc de joaca! Parcul Național Retezat s-a înființat în anul 1935 la inițiativa profesorului Alexandru Borza, fondatorul Grădinii Botanice din Cluj-Napoca și a savantului de renume mondial Emil Racoviță.

 
valea-jiului-gata.jpg

Valea Jiului

In periplul nostru din saptamana taberei vom trece prin mai multe orase din Valea Jiului, elevii avand ocazia sa afle despre bogatiile naturale si istoricul acestei zone (evolutia minelor si viata minerilor din Valea Jiului), precum si despre exploatarea resurselor naturale, a huilei, in special.

Transportul este inclus in pretul taberei.

Transportul cu un autocar este asigurat pentru 1.200 km, cuprinzand deplasarea dus-intors acasa-tabara, dar si excursiile la atractiile din jud. Hunedoara. Autocarul va fi la dispozitia taberei pentru intreaga saptamana.

Cost tabara: 1.880 1.790 lei

Pentru inscriere in Tabara May Lily de la Straja, completati formularul de mai jos sau sunati la tel.: +40 741 969 631. Beneficiati de o reducere de pret de la 1.880 lei la 1.790 lei, daca va inscrieti pana pe 29 iulie 2022.

Dupa completarea formularului de inscriere, urmeaza semnarea contractului si plata avansului (500 lei), ceea ce asigura rezervarea efectiva a locului din tabara. Costul taberei include serviciile de cazare, masa, limba engleza, germana, drumetii pe munte, seri distractive (cinema, karaoke) si transport (traseu Craiova-Straja plus excursii locale). Pentru frati si participare la doua sau mai multe tabere se acorda reduceri.