O zi superba la Toplita

Cascada inghetata: fenomen de o raritate dubla: o cascada cu apa termala si o cascada cu apa termala inghetata!

Cascada inghetata

O oprire inedita din Tabara May Lily de iarna a fost la Cascada de apa termala din Toplita! Apele cascadei ingheata foarte rar, in iernile geroase formeaza turturi cu aspect de stalactite. Avem sansa de a observa acest fenomen natural rar: cascada inghetata, in conditiile in care apa termala are 27 grade C!

Este printre putinele cascade de acest gen din tara, dar si din lume, deoarece cei doi termeni „cascada” si „apa termala” nu se potrivesc in mod obisnuit, intalnindu-se in realitate destul de rar. O cascada similara se afla in Italia, la Saturnia.

Cascada este o cadere de apa de aproximativ 10 m inaltime, cu izvoare termale (izvorul Banffy), cu o temperatura de circa 27 grade C, cu un continut ridicat de calciu, ce isi schimba in permanenta aspectul datorita depunerii de travertin.

 

Partia de bob, la Toplita

Elevii din Tabara May Lily de iarna s-au distrat pe partia de bob din Toplita, care este cea mai lunga si spectaculoasa din Romania.

🤩Elevii din Tabara May Lily de iarna au apreciat foarte mult aceasta aventura, unii dintre ei gonind cu bobul 4 sau chiar 5 ture. ⭕️

 

Sanius la Toplita

Nici saniusul nu mai este ce-a fost! Urcam sania pe partie cu banda rulanta!.

 

Masa-n oras

Am servit pranzul in aer liber, bucurandu-ne de o zi frumoasa, rece, dar cu soare.

🌲Partia Bradul de la Toplita are o lungime de 1.000 m, fiind albastra, perfecta pentru incepatori sau pt cei care vor sa se bucure de schiat in conditii de siguranta 100%.